Exproprieri în Prelungirea Ghencea: Cu locuințele demolate, dar fără despăgubirea celor expropriați. Nicușor Dan susține că toți banii sunt ”consemnați”

12 octombrie 2022, 17:48

Adrian este unul dintre proprietarii din Prelungirea Ghencea expropriați de către Primăria Capitalei. El s-a trezit cu buldozorul în curte, fără să aibă în cont vreun leu din cei promiși.

”Am 130 mp de teren, din care îmi ia 100. 40 mp este amprenta la sol, parter, etaj, mansardă. Mi s-a spus că mi se dau 150.000 euro, acum mi-a zis că îmi dau 70.000. Nu am primit absolut nimic”, spune Adrian, proprietar expropriat.

În situația lui Adrian au fost inițial 550 de proprietari. Doar 27 au primit banii în conturi.

Pentru ceilalți aproximativ 500 de proprietari care sunt expropriați, Primăria Capitalei a emis doar 9 hotărâri de virare a banilor.

Primarul General Nicușor Dan da asigurări că toți banii sunt alocați și urmează să fie virați.

”În acest moment, primăria a consemnat banii pentru toate imobilele din Prelungirea Ghencea. Ceea ce înseamnă că este proprietar şi poate să înceapă lucrările de demolare. Vrem să demolăm tot până la sfârşitul anului. Din tot ce a rămas de demolat suntem cam la 15% în momentul ăsta”, declară Nicușor Dan, primarul General al Capitalei.

”Cu siguranță nu vine nimeni cu un buldozer să demoleze o casă fără să respecte procedura legală în totalitate. Oamenii nu au încredere în autorități, deoarece era firesc că banii să fie virați în conturi înainte de demolare”, afirmă Dragoș Dincă, prof. univ. Administraţie Publică, SNSPA.

Chiar și așa, miile de bucureșteni care trăiesc în Prelungirea Ghencea spun că nu mai au încredere în promisiunile autorităților, având în vedere termenele încălcate până acum.

”Proiectul este început în 2019 și trebuia să dureze doi ani primul tronson, la care se lucrează și acum. Acum încep demolările care erau anunțate pentru august și deja este octombrie, iar pentru celelalte tronsoane nu au fost anunțate termene. Foarte greu, autobuzele stau în trafic blocate, bicicliștii nu au pe unde să circule, pietonii la fel, este un haos și în continuare se autorizează blocuri cu 10 etaje”, ne-a declarat Delia Mihalache, preşedinte, Asociaţia Iniţiativa Prelungirea Ghencea.

Sătui de toate aceste probleme de care se lovesc zilnic, locuitorii din Prelungirea Ghencea au organizat în ultimii ani 14 proteste majore.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite