F. Spătaru: Nu vor fi mari schimbări în echipa guvernamentală. Avem nevoie de performanță și stabilitate

9 ianuarie 2023, 08:33

Florin Spătaru spune că nu vor fi schimbări mari în echipa guvernamentală, deoarece  este nevoie de performanță și stabilitate politică și economică.

Vorbim despre promisiuni îndeplinite, promisiuni respectate, cred că cele trei partide politice au această maturitate să asigure stabilitatea României și politică și economică, pentru că ea va genera, până la urmă, locuri de muncă pentru oameni, continuitate în activitatea economică. Kristalina Georgieva tocmai a anunțat că lumea ar putea intra într-o recesiune, cele trei mari economi ar putea intra într-o recesiune. România poate să treacă mai ușor peste o astfel de perioadă, cu un efect clar și asupra economiei România, dar poate să treacă prin aceste elemente de stabilitate, stabilitatea politică contează foarte mult. Din punctul meu de vedere această rotativă va exista. Nu cred că vor fi foarte mari schimbări în echipa guvernamentală, avem nevoie de performanță, următoarele cinci luni vor fi definitorii pentru asigurarea performanței și pentru continuitate, a spus ministrul Florin Spătaru.

Întrebat dacă se va schimba numărul de ministere, Florin Spătaru a spus că, cel mai probabil, în perioada 2023-2024 se va continua cu echipele care sunt și acum.

Acordul politic care stă la baza coaliției de guvernare, semnat de liderii PNL, PSD, UDMR și minorități atunci când Florin Cîțu era președintele PNL, prevede că Nicolae Ciucă va fi șeful Guvernului până pe 24 mai 2023, iar la rotație se vor schimba atât premierul, cât și miniștrii transporturilor, proiectelor europene, finanțelor și justiției.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă