F1: Max Verstappen a câştigat MP al Belgiei

Max Verstappen a câştigat MP al Belgiei
Max Verstappen a câştigat MP al Belgiei
28 august 2022, 18:17

Verstappen a fost cronometrat în 1 h 25 min 52 sec 894/1000, fiind mai rapid cu 17.841 decât Perez şi cu 26.886 decât Sainz.

Pe locul 4 a fost britanicul George Russell (Mercedes), monegascul Charles Leclerc (Ferrari) a încheiat pe poziţia a 5-a, cu un loc înaintea spaniolului Fernado Alonso (Alpine).

Max Verstappen reuşise cel mai bun timp din calificări însă nu a plecat decât din poziţia a 14-a, fiind penalizat pentru schimbarea unor piese mecanice dincolo de cotele autorizate. Charles Leclerc a fost penalizat la rândul său şi a plecat de pe poziţia a 15-a.

Verstappen, care s-a născut în Belgia, mama sa fiind belgiană, are nouă victorii în 14 curse din actualul sezon, trei dintre aceste succese fiind consecutive, şi a obţinut şi punctul bonus pentru cel mai rapid tur de cursă. El s-a impus într-o manieră asemănătoare în urmă cu patru săptămâni în MP al Ungariei, când pornise de pe poziţia a 10-a a grilei de start. Olandezul are 29 de victorii în cariera sa, la numai 24 de ani.

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), de şapte ori campion mondial, a abandonat încă din primul tur după un acroşaj cu Fernando Alonso.

Verstappen şi-a mărit avansul în clasamentul piloţilor, având 284 de puncte, 93 de puncte mai mult decât Perez, care a făcut rocada cu Leclerc, ce este la 98 de puncte de olandez.

Următoarea etapă, MP al Olandei, va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare la Zandvoort.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite