Facturi cu sume șocante la gaze și curent electric. Gest disperat al unui bărbat din Gorj

12 ianuarie 2022, 20:26

Un bărbat din comuna gorjeană Turburea a încercat să își pună capăt zilelor când a văzut factura la energie electrică. 800 de lei are de plată. Familia trăiește din alocațiile celor doi copii și din venitul minim garantat.

Oamenii nu își explică valoarea atât de mare a facturii. Nu au în casă decât un frigider vechi, un televizor, o mașină de spălat și trei becuri.

La Pitești, 16% dintre cei care folosesc sistemul public de termoficare au acumulat datorii. Oamenii sunt îngroziți de facturile tot mai mari la întreținere.

În astfel de situații, trebuie să ceară explicații furnizorului. Iar dacă răspunsul îi nemulțumește, pot să apeleze la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor sau la cea de reglementare în energie.

În toată această perioadă, consumatorii nu vor fi taxați suplimentar pentru întârzieri și nici nu pot fi debranșați, chiar dacă va fi depășit termenul de 1 aprilie.

ANPC și ANRE au început controale pentru verificarea modului în care s-au calculat facturile.

Guvernul a mai anunțat ieri că, după 1 aprilie, când expiră plafonarea și compensarea, consumatorii casnici vor fi ajutați prin alte măsuri să aibă reduceri de facturi.

Propunerile includ reducerea TVA la 5 la sută și compensarea unor costuri.

După ce PSD a cerut TVA de 0% și aplicarea reducerii din februarie, ministrul Energiei a declarat că toate scenariile rămân în discuție.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite