Facturi de zeci de mii de euro pentru căldura inexistentă în școlile din Timișoara
21 Februarie 2022, 17:09 (actualizat 21 Februarie 2022, 22:37)
(actualizat 21 Februarie 2022, 22:37) | Știrile TVR

Facturile la căldură, de zeci de mii de euro, le dau fiori reci directorilor de la mai multe şcoli din Timişoara. Sunt duble faţă de luna precedentă, deşi în ianuarie unele unităţi de învăţământ au fost închise o vreme din cauza frigului din clase. Directorii susţin că nu pot plăti astfel de facturi pentru că şi-ar epuiza bugetul.

214 mii de lei este factura din luna ianuarie primită de Colegiul Național Bănățean pentru căldura care nu a existat în calorifere. În clase a fost foarte frig, așa că două treimi dintre elevi au învățat în sistem online.

120 de mii de lei are de plată și administrația Liceului Jean Louis Calderon. Dublu față de luna decembrie.

Societatea de Termoficare din Timișoara, Colterm, folosește gazul care s-a scumpit foarte mult. Astfel că prețul gigacaloriei s-a dublat.

Reprezentanții municipalității susțin că au majorat bugetul alocat școlilor anul acesta, pentru a compensa o parte din facturi.

Fiecare unitate școlară trebuie să își administreze banii, încât să îi ajungă și pentru plata utilităților și pentru alte cheltuieli sau investiții.

Timișoara se confruntă cu o criză, după ce Colterm a scăzut temperatura agentului termic furnizat populației. Astfel că, în ianuarie, în spitalele și în școlile racordate la sistemul centralizat de termoficare, a fost frig.

Problema nu a fost rezolvată încă, dar temperaturile în interior au mai crescut după ce s-a încălzit vremea.