Facturile la energie electrică și la gaze naturale vor fi compensate în funcție de consum și de preț. Calculele făcute la Palatul Victoria

4 octombrie 2021, 21:03

„Va fi un mecanism prin care oamenii nu trebuie să facă absolut nimic, doar trebuie să urmărească să se încadreze în tranșele de consumuri”, a declarat ministrul Energiei.

„Pentru energia electrică vorbim de un consum mediu lunar între 30 de kilowați și 200 de kilowați lunar. (…) Vorbim de o compensare de 21 de bani pe kilowatt. Compensarea, atât la energie electrică, cât și la gazele naturale se va face față de un preț de referință de 68 de bani pe kilowatt, deci practic orice preț care este mai mare decât 68 de bani pe kilowatt va beneficia de compensare”, a precizat Virgil Popescu.

„La gaze naturale, practic vorbim de același lucru – prețul de referință este de 150 de lei al gazului, vom compensa 25% din valoarea gazului. Dacă 25% – această compensare va depăși 125, atunci vom lua întreaga compensare, dacă va fi sub 125 de lei, atunci, evident, vom plafona la 125 de lei. Mai mult, pentru consumatorul vulnerabil, dacă din schema de compensare a consumatorului vulnerabil aceasta este mai defavorizată decât această schemă de funcționare, diferența pe care ar pierde-o clientul vulnerabil, pe care ar pierde-o românii, va fi suplimentată prin această schemă”, a mai explicat ministrul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Bani pentru modernizarea sistemelor de termoficare. Anunțul ministrului Energiei