Facturile pentru încălzire, greu de achitat în localităţile mici. ANPC: Furnizorii să îi avertizeze pe oameni când consumă prea mult

31 ianuarie 2022, 18:25

Primarii oraşelor şi comunelor avertizează că facturile pentru încălzire sunt greu de plătit. Dificultăţi au în primul rând localităţile mici. Jumătate dintre comune nu le pot achita, au declarat reprezentanţii acestora după o discuţie cu premierul. În acelaşi timp, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor le-a cerut furnizorilor să facă mai uşor de citit facturile şi să îi avertizeze pe oameni când consumă prea mult.

Criza facturilor de încălzire a lovit în plin administraţiile locale. Mulţi primari se tem că nu vor mai putea plăti salariile angajaţilor după ce vor achita consumul la gaze şi energie electrică.

Şi în oraşele mai mici sunt anticipate probleme.

Edilii au cerut soluţii de la guvern. Au discutat cu premierul şi despre sprijinul pentru sistemele centralizate de încălzire. Liderii comunităţilor locale spun că e nevoie de o condiţionare a banilor acordaţi de la bugetul central pentru gigacalorie.

În privinţa facturilor primite de populaţie, Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor le-a cerut azi furnizorilor să le simplifice şi să pună la punct un mecanism prin care îi avertizează când consumă prea mult.

De la 1 februarie intră în vigoare noile măsuri de sprijin pentru populaţie şi companii. Acestea prevăd un sprijin mai consistent la plata energiei electrice şi la gaze, pentru o limită de consum mai mare.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite