Facturile uriașe la energie și gaze și salarizarea bugetarilor, discutate la o întâlnire între Guvern, sindicate și patronate

13 ianuarie 2022, 12:22

La întâlnire s-a discutat despre criza aceasta din energie care îi afectează atât pe consumatorii casnici, cât și pe companii, a transmis Luiza Gireadă, de la Palatul Victoria. Liderii sindicali au propus Guvernului să ia măsuri ceva mai radicale decât cele anunțate deja de autorități, propuneau ca prețul la energie electrică și la gaze să fie înghețat la nivelul din decembrie 2020, adică de dinainte de liberalizarea acestei piețe, ei spun că această liberalizare nu s-a făcut așa cum ar fi trebuit. Liderii sindicali sunt de părere că această înghețare ar trebui să fie pe o perioadă mai lungă, chiar de trei ani. Această propunere se va analiza inclusiv în ședința de guvern de astăzi.

S-a mai discutat și despre salarizarea din sistemul bugetar, liderii sindicali spun că modul în care s-a decis ca anumite categorii de salariați să primească unele creșteri salariale, iar altele nu – nu este corect, este discriminatoriu și că ar fi normal ca toată lumea să primească bani, dacă unii au primit. S-a decis înființarea unui grup la nivel guvernamental care să discute, de săptămâna viitoare, care sunt problemele.

Sunt proteste legate de aceste creșteri salariale care nu s-au acordat în Educație și Sănătate, polițiștii din penitenciare protestează și ei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite