O familie cu șase copii are nevoie de un acoperiș pentru casă. Sunați la numărul 0740.780.820, dacă puteți ajuta

16 septembrie 2022, 21:22

Familia Sonea trăiește din alocaţiile celor șase copii. Este singurul venit constant pe care îl are, după ce tatăl copiilor s-a îmbolnăvit grav și nu a mai putut să lucreze constant.

În vară, toți au sperat că, până la sfârșitul anului, se vor muta măcar într-o casă nouă. Zidurile au fost ridicate după ce povestea lor, prezentată în exclusivitate de reporterii TVR Iaşi și preotul Paraschiv, a emoționat și mobilizat o mulţime de oameni. Lucrările s-au oprit, însă, la acoperiș, pentru că lipsește lemnul necesar construcției acestuia.

Teodor Sonea: „Mă duc și eu cu ziua să fac niște bani, să pun la punct, să am și bani pentru copii … Măcar capacul să-l punem, că, dacă vine iarna, se macină iar pereții.”

Paraschiv Vasilică Mihai, preot paroh la Parpaniţa: „Nicio lucrare nu se face așa ușor, toate au momentele lor de întrerupere. Așteptăm, cu ajutorul Domnului – să dea mintea cea bună celor pe care i am rugat să ne sprijine în continuare”.

Chiar dacă le este foarte greu, părinţii fac tot ce pot pentru că toţi copiii să meargă la şcoală.

 

Maria Sonea: „Foarte greu, până nu luăm alocațiile mai mergem cu ziua prin sat, la cules de struguri și mergem să muncim.”

Rep: Reușiți să adunați bani pentru casă?

Maria Sonea: „Nu, nu reușim nimic.”

 

Fraţii Sonea au rezultate bune la învăţătură, iar Alexandra, elevă în clasa a IV-a, vrea să devină medic: „Mie îmi plac matematica și româna. Vreau să mă fac doctoriță, pentru că vreau să îngrijesc oameni”.

Maricica Ciumara, învăţătoare la Şcoala Gimnazială „Ion Hăulică” din Ipatele: „Este printre primii doi-trei, aș putea spune, deși nu are condiții și provine dintr-o familie care trăiește în condiții grele”.

Preotul spune că mulţi localnici, dar şi oameni de afaceri din toată ţara au ajutat cu materiale de construcţie, dar efortul trebuie continuat. Altfel, tot ce s-a făcut până acum ar putea fi în zadar. Oricine dorește să dea o mână de ajutor poate suna la numărul de telefon 0740.780.820.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă