Familie şi politică. Ginerele lui Donald Trump, consilier-cheie la Casa Albă

20 ianuarie 2017, 13:59

Jared Kushner are la 36 de ani o avere colosală, iar mulţi se întreabă în ce măsură numirea sa într-un post cheie la Casa Albă nu încalcă legea anti-nepotism. „Este o onoare să-mi servesc ţara”, a fost prima reacţie a tânărului milionar după ce Donald Trump a făcut anunţul.

Jared Kushner a moştenit de la tatăl său un imperiu imobiliar, iar la 26 de ani a dat aproape 2 miliarde de dolari pe turn din Fifth Avenue, la câţiva metri distanţă de Trump Tower.

Locul său la dreapta viitorului presedintele american s-a consolidat în recenta campanie, pe care a condus-o din umbră. Are cu Ivanka Trump trei copii şi o relaţie specială. Donald Trump are mare încredere în el, în pofida lipsei de experienţă politică.

„Jared este un dezvoltator imobiliar de succes. Dar cred că îi place politica mai mult decât afacerile. Nu ştiu ce să vă spun. Şi este foarte bun la politică. Este un tânăr minunat”, a spus Donald Trup.

Preşedintele ales al SUA a declarat că a cedat controlul imperiului său economic celor doi fii majori – Eric şi Donald Jr. Jared Kushner va acoperi la Casa Albă atât probleme de politică internă, cât şi externă, în special relaţia cu Orientul Mijlociu. El a renunţat la salariu pe durata postului, iar avocatul său spune că legile federale în materie de etică vor fi respectate.

Între timp, un raport al Consiliului de Informaţii scoate în evidenţă factorii ce conturează un viitor apropiat dificil şi întunecat: politici mai agresive din partea Rusiei, terorism, declinul valorilor democratice sau reaşezarea sferelor de influenţă. Acelaşi document avertizează că administraţia Trump se va confrunta cu un risc crescut de conflicte internaţionale, fără precedent de la Războiul Rece.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă