“Fantoma de la Operă” revine pe Broadway
26 Octombrie 2021, 19:28 (actualizat 27 Octombrie 2021, 14:53)
(actualizat 27 Octombrie 2021, 14:53) | Știrile TVR

Fantoma de la Operă se pregătește să revină pe Broadway. Acum au loc ultimele repetiții. Meghan Picerno și echipa sa se bucură din nou să cânte și să danseze după 18 luni de blocaj din cauza pandemiei.

Veșnic aglomeratele teatre de pe Broadway, vitale pentru turismul orașului, au fost printre primele închise de autorități când pandemia a început să facă ravagii. Vestea a venit chiar în timpil unui spectacol cu Fantoma de la Operă. Acum, teatrele sunt printre ultimele care se redeschid.

Vedeta spectacolului, Meghan Picerno, știa ce riscuri își asumă în plină pandemie: în rolul Christine, ea trebuie să-și sărute doi parteneri și să cânte fară mască alături de ei, de la mică distanță.

Meghan Picerno, actriță: ”Vreau să spun că, atunci când am venit să-mi pun costumul am plâns tot drumul. Am plâns când am văzut candelabrul, am plâns în baie, am plâns pe scări, când mi-am pus hainele. Am plâns când am revăzut pe toată lumea”.

Redeschiderea teatrelor este considerată o parte a efoturilor orașului de a reveni la normalitate.

Dar pandemia a lăsat răni adânci: o parte din personal a murit din cauza Covid-19, inclusiv una dintre cele mai iubite costumiere care a fost alături de spectacol trei decenii. În plus, scandalul Black Lives Matters a impus schimbări în distribuție: o actriță de culoare, fata unor imigranți din Camerun, va interpreta rolul Christine alternativ cu Meghan.