Fără distanțare socială pe plajele din Anglia
01 August 2020, 19:21
(actualizat 01 August 2020, 20:24)

Val de caldura extrema in mai multe tari din Europa. In Spania in mai multe regiuni s-au inregistrat 43 de grade Celsius. Iar plajele de pe coasta de sud a Angliei au fost luate cu asalt de toti cei care au vrut sa scape de caldura sufocanta din orase.

Așa arată plaja din Brighton, Marea Britanie, în cea mai călduroasă zi a anului când s-au înregistrat 39 de grade Celsius. Vin să se relaxeze aici și londonezi, întrucât se ajunge ușor și repede. Cu trenul sau cu mașina, în aproximativ o ora. Acum șoseaua s-a blocat practic, iar aplicațiile instalate de autoritățile locale pentru a depista zonele aglomerate au emis alerte.

Nici vorba de distanțare socială. Patrulele de poliție au fost depășite de valul de turiști. Alta a fost situația în parcurile din Londra, unde oamenii s-au relaxat la distanță unii de alții, bucurîndu-se de natură. 

Zăpușeala nu i-a ocolit nici pe francezi. La Lyon se pot răcori pe stradă. Iar la Paris, unde s-au înregistrat peste 40 de grade Celsius, parcurile par a fi atracția momentului.

Caniculă și în Spania, la Madrid și Bilbao, unde s-au depășit 43 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor spanioli, acest val de căldură extremă afectează mai multe regiuni, unde s-a activat alerta portocalie.