Fără teatru, muzică și film cu public pentru două săptămâni în zonele roșii
20 Octombrie 2020, 21:20

Teatrele se închid din nou. La fel și celelalte instituții de spectacole, iar restricțiile vor dura cel puțin două săptămâni. Directorii instituțiilor de cultură trebuie să ia măsuri astfel încât artiștii să îşi continue activitatea în noile condiții și să fie pregătiți să revină pe scenă când pandemia va permite acest lucru.

Teatrul Național București intră în scenariul roșu nu doar din cauza restricţiilor impuse de autoritățile locale. Sunt câteva cazuri de COVID 19, și, automat, nu vor avea loc nici repetiții. Actorii se adaptează însă din mers.

În cazul Teatrului Odeon, activitatea continuă. Dar fără public.

Și personalul tehnic, acolo unde este cazul, merge în continuare la teatru. Dar marea întrebarea este legată de salarii.

Din totalul de 178 de instituții culturale din România, Ministerul are în subordine 19 din zona artelor spectacolului. În cifre, înseamnă 3.400 de angajați. În cazul marilor orchestre din București, lucrurile sunt puțin diferite. Filarmonica George Enescu va avea un concert fără public, în condiții de distanțare a instrumentiștilor, pe 22 şi 23 octombrie. La Radiodifuziunea Română muzicienii au fost înștiințați că se suspendă activitatea şi a orchestrei și a corului, timp de 14 zile.

Toate skype-urile sunt online, cu numele fiecărui actor în parte.