Faţada Consulatului Rusiei la New York, vandalizată cu vopsea roşie
01 Octombrie 2022, 07:44 (actualizat 01 Octombrie 2022, 07:50)
(actualizat 01 Octombrie 2022, 07:50) | Știrile TVR

Faţada consulatului Rusiei la New York a fost vandalizată cu vopsea roşie, a anunţat vineri poliţia, în ceea ce pare a fi un gest de protest în momentul în care Rusia a anexat patru regiuni ucrainene, scrie AFP.

Vineri la orele prânzului, mari pete şi dungi de vopsea roşie acopereau pe câţiva metri în înălţime şi lăţime faţada Consulatului, o clădire în stil renascentist situată în cartierul Upper East Side din Manhattan, a constatat un fotoreporter al agenţiei France Presse.

Poarta de intrare a fost, de asemenea, acoperită cu vopsea roşie.


Poliţia a fost anunţată în jurul orelor 01.30, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din New York.

"Nu au fost arestări, iar ancheta este în curs", a adăugat acest responsabil, precizând că incidentul a fost considerat ca "posibil motivat de ostilitate".

Acest act de vandalism a intervenit în momentul în care preşedintele rus, Vladimir Putin, a oficializat vineri anexarea a patru teritorii ucrainene, după referendumuri denunţate drept simulacru de alegeri de numeroase ţări, începând cu Statele Unite.

Occidentalii au făcut cunoscut că nu vor recunoaşte modificarea frontierelor Ucrainei prin anexarea la Rusia a regiunilor Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson.