FEDAL 40. Roger Federer și Rafael Nadal se înfruntă din nou la Wimbledon, la 11 ani de la meciul considerat cel mai frumos din istoria tenisului

Roger Federer și Rafael Nadal Wimbledon 2008
Roger Federer și Rafael Nadal Wimbledon 2008
11 iulie 2019, 08:46

Rivali și prieteni, Federer şi Nadal se vor înfrunta pentru a 40-a oară, în ceea ce fanii au numit de-a lungul timpului „FEDAL”, cea mai așteptată confruntare din circuitul profesionist.  Spaniolul are 24 de victorii în meciurile directe,  iar elvețianul 15.

Va fi al patrulea meci pe iarbă dintre cei doi. Cele trei de până acum au fost toate finale la Wimbledon. În 2006 și în 2007 s-a impus Roger Federer, pentru ca în 2008 Nadal să-și ia revanșa într-un meci care e considerat cel mai frumos din istoria tenisului.

Roger Federer, 37 de ani, locul 3 ATP și  favorit 2 la Wimbledon, turneu pe care l-a câştigat de opt ori în carieră, a trecut  în sferturi de japonezul Kei Nishikori, scor 4-6, 6-1, 6-4, 6-4.

Elvețianul, considerat de mulți cel mai bun jucător al tuturor timpurilor, a obținut astfel a 100-a victorie din carieră la Wimbledon și devine primul jucător din istorie care reuşeşte această performanţă într-un turneu de Grand Slam. El îl depăşise deja pe legendarul jucător american Jimmy Connors, învingător în 98 de meciuri la US Open. Federer a mai doborât un record cu acest meci: a  avansat pentru a 13-a oară în semifinale la All England Club.

La rândul său,  Rafael Nadal, 33 de ani, locul 2 ATP și favorit 3 la Londra, a trecut în trei seturi, 7-5, 6-2, 6-2, de americanul Sam Querrey. Spaniolul ajunge pentru a şaptea oară în semifinale  la Wimbledon, unde a cucerit de două ori trofeul (2008 şi 2010).

Cei doi titani ai tenisului s-au întâlnit pentru prima dată în 2004, când, la 17 ani, Rafa îl învingea în turul doi la Miami pe Federer, la capătul unui meci spectaculos.

În cealaltă semifinală de la Wimbledon, sârbul Novak Djokovic, numărul 1 mondial, îl va avea ca adversar pe Roberto Bautista-Agut. Spaniolul a ajuns în premieră în semifinale lu un turneu de Mare Şlem.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite