Femeile şi fetele din Afganistan vor fi obligate să poarte văl integral în public
09 Mai 2022, 12:35 (actualizat 09 Mai 2022, 13:10)
(actualizat 09 Mai 2022, 13:10) | Știrile TVR

Talibanii au decretat că toate femeile și fetele din Afganistan vor fi obligate să poarte văl integral în public. ”99% din femeile afgane poarta deja hijab și restul ar trebui să-l poarte, nu au nicio scuza", a precizat într-un ordin așa numitul Minister al virtuții și prevenirii viciului.

Talibanii au decretat că toate femeile şi fetele din Afganistan vor fi obligate să poarte văl integral în public. ”99% din femeile afgane poarta deja hijab şi restul ar trebui să-l poarte, nu au nicio scuza", a precizat într-un ordin așa numitul Minister al virtuții și prevenirii viciului.

Documentul menționează că hijabul se referă la toate hainele care acoperă întregul corp. Femeile care lucrează cu Emiratul Islamic, nume dat de talibani regimului lor, și nu folosesc hijab vor fi date afară.

Aceeași regulă se aplică și celor care au soţi angajați în sistemul guvernamental. Dacă ordinul nu va fi respectat, bărbatul din cămin va fi audiat și poate fi reținut pentru trei zile sau predat tribunalului pentru o pedeapsă mai aspră.

La Kabul și în alte zone urbane, femeile poartă acum o eșarfă pe cap, dar nu toate își acoperă integral faţa.