Festivalul de muzică „George Enescu” va avea loc, în 2023, în Timișoara

Festivalul George Enescu
Festivalul George Enescu
4 noiembrie 2020, 15:55

Anunțul a fost făcut de noul președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

„Vești extraordinar de bune! Aflat în vizită în județul Timiș, Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu m-a asigurat astăzi că în 2023 – anul Capitalei Europene a Culturii, prestigiosul festival de muzică va avea loc în Timișoara. Este încă o dovadă a faptului că reședința noastră de județ este un spațiu cultural recunoscut. Avem la dispoziție aproximativ 2 ani să pregătim cu investiții, viziune și sprijin guvernamental un adevărat regal al spiritului cultural timișean”, a scris Nica.

Timişoara va fi Capitală Europeană a Culturii în 2023, conform unui anunţ făcut de directorul Asociaţiei TM 2021, Simona Neumann.

„E oficial: #timisoara2023 -Capitala Europeana a Culturii. Comisia CULT a Parlamentului European a votat azi, 29 octombrie, propunerea Comisiei Europene de a extinde anul exercitării titlului de Capitală Europeană a Culturii pentru Timişoara în 2023, pentru Novi Sad în 2022 şi pentru Elefsina în 2023, iar pentru cele 2 oraşe Capitale Europene ale Culturii de anul acesta – Rijeka si Galway – extinderea exercitării titlului până în aprilie 2021”, scria pe Facebook Simona Neumann.

Conform acesteia, modificările au survenit ca urmare a izbucnirii pandemiei cu noul coronavirus pe plan mondial şi a condiţiilor sanitare impuse, care împiedică desfăşurarea evenimentelor culturale şi artistice şi circulaţia persoanelor (printre altele), în condiţiile prevăzute iniţial în programele acestor orașe.

 

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite