Festivalul Internaţional Shakespeare de la Craiova se va desfășura în acest an în versiune online

Festivalul Shakespeare
Festivalul Shakespeare
22 aprilie 2020, 10:04

Teatru Naţional din Craiova a creat ediţia online a acestui festival, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/shakespearefestivalcraiova, unde o serie de spectacole şi intervenţii în social media vor sărbători opera lui William Shakespeare, în perioada dedicată de la început acestui eveniment.

În paralel, în colaborare cu Casa de Producţie TVR şi TVR 3, până pe 26 aprilie, pe TVR3 sunt difuzate 12 episoade din seria dedicată spectacolelor care au la bază opera marelui dramaturg William Shakespeare în România. Episoadele, cu o durată de circa 10 minute fiecare, sunt structurate în jurul celor mai cunoscute şi mai jucate piese shakespeariene în România şi aduc în faţa publicului imagini inedite cu realizatorii acestor mari spectacole precum şi imagini de arhivă, unele chiar document, din spectacolele jucate de-a lungul timpului pe scenele teatrelor noastre.

Festivalul Shakespeare va recrea paşii care au adus evenimentul la notorietatea internaţională câştigată până în prezent, pornind de la o arhivă veche de peste 25 de ani.

Din arhiva video vor putea fi vizionate spectacole ale regizorilor Silviu Purcărete, Vlad Mugur, Tompa Gabor, iar teatre faimoase din toate colţurile lumii şi nume importante ale scenei mondiale precum Robert Wilson, Declan Donnellan, Berliner Ensemble, Cheek by Jowl, Yuri Butusov se vor alăturat iniţiativei Teatrului Naţional ”Marin Sorescu” din Craiova. Instituţia sărbătoreşte, cu această ocazie, legătura strânsă cu regizorul Silviu Purcărete, difuzând cinci dintre spectacolele montate de acesta la Craiova.

„Am încercat să înţelegem cum putem fi împreună şi în aceste condiţii dificile. Din fericire, tehnologia ne permite să creăm spaţii virtuale pe care să le împărţim cu ceilalţi. Ediţia de acasă este o promisiune că acest festival va merge mai departe indiferent de câte obstacole va întâlni”, a declarat Vlad Drăgulescu, director artistic al Teatrului Naţional Craiova şi al Festivalului Internaţional Shakespeare.

Viaţa şi opera lui William Shakespeare vor fi celebrate de actori din Germania, Polonia, Olanda, Bulgaria, Slovenia, China, SUA, Franţa, Letonia, Grecia, Macedonia, Canada, India, prin intervenţii live pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/shakespearefestivalcraiova/ .

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite