Filmul „Nomadland” al regizoarei Chloé Zhao a câștigat Leul de Aur la Festivalul de la Veneția
13 Septembrie 2020, 12:07
(actualizat 13 Septembrie 2020, 21:24)

Filmul „Nomadland” al regizoarei chineze stabilită în SUA Chloé Zhao a câștigat Leul de Aur la Festivalul de film de la Veneția. Aseară s-a incheiat Festivalul Filmului de la Veneția - primul eveniment cultural major de după izbucnirea pandemiei. A 77-a ediție s-a desfășurat în condiții speciale, din cauza pericolului de infectare cu noul coronavirus.

Cu Frances McDormand în rolul principal, drama Nomadland redă povestea unei femei, trecute de 60 de ani, care în criza din 2008 pierde tot, ajunge să trăiască într o rulotă și să ducă o viață de nomad.

Premiile de interpretare au revenit actriței Vanessa Kirby - pentru rolul din Pieces of Woman - și actorului Pierfrancesco Favino, protagonistul din Padrenostro.

Deși au fost multe restricții, impuse de pandemie, deși n-au fost atât de multe staruri ca în alți ani, simplul fapt că Festivalul de la Veneția a avut loc e un miracol, o spune toată lumea, participanți, organizatori, jurnaliști și marele public.

Acum șase luni, Italia era epicentrul european al coronavirusului și tot Italia acum găzduiește primul eveniment cultural de o asemenea amploare.