Firea, anunț despre programul de sprijin pentru cuplurile infertile: Se reiau înscrierile

Gabriela Firea
Gabriela Firea
15 august 2020, 10:58

Conform unui comunicat, sâmbătă se redeschide aplicația în care se pot înscrie cuplurile interesate.

Informațiile privind condițiile și actele necesare, precum și aplicația pentru înscrierea în proiect, sunt disponibile la adresa de Internet dedicată proiectului – http://fiv2.assmb.ro/.

Prin acest proiect, Primăria Capitalei acordă cuplurilor sprijin financiar în valoare de aproape 13.800 lei pentru servicii de fertilizare in vitro. Este vorba numai despre cuplurile care au recomandare medicală în acest sens, iar procedurile se derulează prin ASMMB.

„Suntem la a treia etapă de înscrieri în proiectul FIV, primele 2.000 de locuri din anii 2018-2019 au fost accesate rapid, ceea ce a arătat interesul extrem de ridicat. Rezultatele nu întârzie să apară: deja 458 de copii s-au născut în urma acestei forme de sprijin, iar aproape 400 de cupluri au devenit părinți”, anunță Gabriela Firea.

Înscrierile au fost suspendate în luna martie, la începutul epidemiei.

Bugetul pentru FIV1 și FIV2 se ridică la 9 milioane de euro. Proiectul FIV 1 a fost început în 2018, cu 1.000 de locuri, iar în anul următor Primăria Capitalei a decis continuarea proiectului, prin aprobarea FIV2, prevăzut pentru perioada 2019-2020 (cu câte 1.000 de locuri pe an).

 

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite