Cursuri online pentru elevi. Peste 2.000 de ore de învăţare, din 10 domenii diferite

12 martie 2020, 10:48

La această platformă, lansată prin PROEDUS, vor avea acces zeci de mii de elevi bucureşteni, a precizat Firea pe Facebook. Potrivit acesteia, în prezent, platforma oferă peste 2.000 de ore de învăţare, din 10 domenii diferite: Limbi străine (Engleză, Franceză, Germană, Spaniolă şi Italiană),  Management ( Managementul afacerilor, Management de proiect şi leadership), Dezvoltare personală (Public speaking, Învaţă să înveţi).

Firea a mai precizat că fiecare domeniu cuprinde 10 şedinţe de curs şi că participanţii pot accesa oricare dintre cursuri, în funcţie de vârstă, nivel de pregătire şi preferinţă. 

Pe platformă vor exista sesiuni video, care pot fi sursă de inspiraţie pentru elevi în alegerea carierei potrivite.

Potrivit edilului, domeniile abordate sunt actuale şi de impact pe piaţa muncii în prezent, dar şi pentru următorii 10 ani: Muzică & Management muzical, Securitate cibernetică, Sănătate tehnologizată, Sport, Actorie, Radio & Public speaking public, Influencer & Social media, PR & Comunicare, Web design, Meserii tehnologizate, Antreprenoriat. Ea a adăugat că accesul la toate informaţiile de pe platformă va fi liber şi disponibil în orice moment: www.hubproedus.ro.

Sunt școli în țară care își continuă orele. on line. În Buzău, toate școlile își vor ține cursurile în acest mod, pentru că autoritățile locale au  investit în platforma online un milion de euro.

Sistemul a fost implementat în toate unitățile de învățământ din oraș. Elevii pot face lecțiile de acasă, iar părinții pot să meargă în continuare la serviciu, dar se pot conecta și pot verifică ce fac copiii lor. În comună Ciugud din județul Albă, campioană la accesarea fondurilor europene, 135 de elevi, din care 65 în ciclul gimnazial, vor utiliza tehnologia online. Transformarea școlii într-una smart a costat peste un milion de euro, din fonduri europene, guvernamentale, locale și private.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite