Florin Cîțu, critici la adresa Guvernului: Urmăresc cu atenție și îngrijorare, nu știu dacă e un moment să relaxăm măsurile, cu o mie de cazuri pe zi

9 decembrie 2021, 11:37

”Urmăresc cu atenție și îngrijorare, nu știu dacă e un moment să relaxăm măsurile, cu o mie de cazuri pe zi. Astă-vară, când am relaxat condițiile la câteva zeci de cazuri pe zi, unii mă criticau, acum văd că nu au nici o problemă”, a spus Cîțu într-o declarație de presă.

Întrebat dacă asta înseamnă o critică la adresa premierului Ciucă, Florin Cîțu a spus că ”este decizia guvernului, nu a fost discutată în coaliție”.

Șeful PNL a criticat și propunerea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), ca statul să plătească pe termen nelimitat testele pentru care refuză vaccinarea.

”Am primit o variantă a proiectului de lege, azi o discutăm. Ca principiu, nu poți să susții nelimitat o astfel de cheltuială când vaccinul e gratuit. Sunt cazuri speciale când oamenii nu se pot vaccina, le înțelegem. Dar principiul de bază al certificatului e creșterea ratei de vaccinare. Statul ar putea susine 45 de zile testarea, nu văd de ce să susținem testarea pe timp nelimitat”, a spus el.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite