Florin Cîțu: Vor fi creșteri și la pensii și la alocații dar în cea mai bună formulă pentru toată economia, nu doar pentru anumite categorii

Bani
Bani
30 decembrie 2020, 18:21

Întrebat ce se va întâmpla de la 1 ianuarie cu salariul minim și cu alocațiile, Florin Cîțu a răspuns că salariul minim a fost miercuri în primă lectură și există intenția de a-l crește din 1 ianuarie: „Nu a fost adoptat azi, dar am fost asigurați că este ok să fie adoptat și săptămâna viitoare”.

În ce privește alocațiile și promisiunea de majorare a acestora cu 40%, ajungându-se apoi la 20%, Cîțu a afirmat că pe actuala construcție bugetară creșterea cu 20% a alocațiilor este sustenabilă, dar decizia nu este a Guvernului, ci a Parlamentului.

Ziariștii au insistat și cu întrebările legate de creșterea pensiilor.

„Pot să vă spun ceea ce am făcut până acum. Despre creșteri vom vorbi când se va întâmpla, nu pot să fac speculații acum”, a spus poremierul, iar când a fost întrebat dacă există posibilitatea ca procentul de 8% să fie modificat la capitolul creșteri de pensii, a spus: „Nu pot să vă dau răspunsul în acest moment. Bugetul se construiește pe legislația în vigoare”.

„Vor fi creșteri și la pensii și la alocații dar în cea mai bună formulă pentru toată economia, nu doar pentru anumite categorii”, a adăugat Cîțu.

Întrebat dacă se gândește la asumarea răspunderii pentru ca bugetul să fie adoptat mai repede, premierul a exclus această variantă, afirmând că merge pe dezbaterea în Parlament și mizează pe „responsabilitatea parlamentarilor”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite