Focar de Covid la Spitalul de Copii din Iași. Cinci angajați, depistați pozitiv

Focar de Covid la Spitalul de Copii din Iași. Cinci angajați depistați pozitiv
Focar de Covid la Spitalul de Copii din Iași. Cinci angajați depistați pozitiv
17 septembrie 2020, 15:39

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași, este vorba de cinci angajați din secția Chirurgie Pediatrică.

„Un nou focar Covid-19 la Spitalul pentru Copii Sfânta Maria din Iași, la secția de Chirurgie pediatrică, unde au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus cinci cadre medicale. Cazurile confirmate au fost izolate, iar în ceea ce privește restul personalului medical ce își desfășoară activitatea în cadrul acestei secții există o monitorizare a stării de sănătate. De asemenea, s-a trecut la o etapizare a internării pacienților cronici chirurgicali”, a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iași.

Potrivit acestuia, au fost despitați pozitiv și 12 pacienți de la Institutul Socola și de la Centrul CA Rosetti.

„Sunt modificări în ceea ce privește numărul de cazuri confirmate pozitiv, în focarele existente. Astfel, la Spitalul Sfântul Sava a fost efectuată în data de 14 o retestare a personalului medical și a beneficiarilor, în momentul de față mai sunt pozitivi 19 salariați și 50 de beneficiari. În focarul inițial au fost 99 de cazuri pozitive. La Institutul de Psihiatrie Socola din Iași, după testarea din 15 septembrie au mai fost confirmați 7 pacienți, desigur pozitivi cu noul coronavirus, iar la Centrul de Servicii Sociale CA Rosetti din Iași la ultima retestare au mai fost depistați pozitiv încă 5 beneficiari”, a mai spus Marius Voicescu.

Conform datelor oferite de INSP, în ultimele 24 de ore, în județul Iași au fost înregistrate 110 noi cazuri de Covid-19.

„În ceea ce privește numărul mare de cazuri de infectări putem vorbi despre transmitere comunitară, constatăm apariția acelor focare familiale, ca efect al întorcerii din concedii și a relaxării în ceea ce privește respectarea măsurilor de protecție”, a mai spus reprezentantul DSP Iași.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite