Focar de Covid la Teatrul Național din Târgu Mureș
09 Octombrie 2020, 10:26
(actualizat 09 Octombrie 2020, 10:41)

Șase angajați ai Teatrului Național din Târgu Mureș au fost diagnosticați cu infecție cu noul coronavirus. Instituția și-a suspendat temporar activitatea. Infectarea s-ar fi produs în urma participării Teatrului la un festival din Timișoara, deplasare care a avut loc săptămâna trecută, a declarat Gasparik Attila, directorul Teatrului Național Tîrgu Mureș. Ancheta epidemiologică este în curs.

Teatrul a decis să își suspende activitatea după ce patru angajați ai instituției au fost depistați cu noul coronavirus. Ulterior, alți doi angajați au fost confirmați.

Cele 30 de persoane care se aflau în autobuz în deplasarea de la Timișoara sunt în izolare timp de două săptămâni. Celelalte, dacă nu au simptome, reiau activitatea de luni, a declarat conducerea instiuției.

Întreaga clădire a Teatrului Național Tg. Mureș a fost dezinfectată. Conducerea Teatrului a transmis că spectacolele vor fi reprogramate, iar biletele achiziţionate rămân valabile. Cei care doresc, pot primi contravaloarea lor, la cerere, la o dată ulterioară. Teatrul Național urma să aibă prima premieră a actualei stagiuni în această săptămână.