Focar de pestă porcină africană în Caraș-Severin

9 octombrie 2020, 10:49

Focarul de pestă porcină africană de la Sacu a fost depistat după ce un localnic a semnalat faptul că 3 din cei 4 porci pe care îi avea în gospodărie au murit subit. Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală a confirmat prezența virusului pestei porcine africane în probele prelevate de la cei 4 porci.

Autoritățile fac apel la crescătorii de porci să anunțe imediat dacă sesisează apariția unor semne ale bolii.

Pentru focarul de la Sacu, zona de protecție este în Sacu și Tincova iar cea de supraveghere, pe o rază de 10 kilometri în jurul focarului, în localitățile Constantin Daicoviciu, Sălbăgelu Nou, Peștere, Maciova, Prisaca, Zăgujeni, Copăcele, Mâtnicu Mare și Zorile din Caraș-Severin și Zgribești, Sălbăgel, Găvojdia, Jena, Jdioara, Criciova, Crivina și Nădrag din Timiș.

Între timp, a fost confirmat un focar de pestă porcină şi în localitatea timiţeană Găvojdia, aflată în perimetrul de supraveghere a focarului din Sacu. Autorităţile din Timiş au dispus sacrificarea animalelor din gospodăria în care a fost declarat focarul şi au instituit o noi zone de supraveghere şi protecţie, pe o rază de 10 kilometri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă