Focar de rujeolă la Cluj, după reducerea numărului de vaccinări. Părinții cer reintroducerea dozelor suplimentare

20 iulie 2020, 13:58

Numărul mic de cazuri din ultimele luni i-a făcut pe cei din Ministerul Sănătății să propună renunțarea la doza suplimentară de vaccin administrată copiilor la 9 luni. Dar în ultimele săptămâni s-au înregistrat cazuri noi. Cele mai multe, 11, în Cluj, și unul la Satu Mare.

Părinții sunt îngrijorați.

O mamă din Timișoara a inițiat o petiție online pentru meținerea dozei suplimentare împotriva rujeolei, oreionului și a rubeolei. Ea a fost încurajată de mii de părinți.

Tânăra spune că s-a adresat în scris și Ministerului Sănătății, și președintelui.

Vaccinul împotriva rujeolei, care se administrează la vârsta de 9 luni, a fost introdus în 2016, când numărul de îmbolnăviri a explodat. De la 1 august, administrarea acestui vaccin se va face doar la un an, cu rapel la vârsta de 5 ani.

Oana Grigore, Ministerul Sănătății: „A fost doar o măsură temporară, luată pe perioada de vârf a epidemiei de rujeolă în România. Această măsură a fost luată la decizia medicilor specialişti şi tot medicii specialişti de la Institutul de Sănătate Publică au propus să se renunţe la această măsură temporară, deoarece numărul cazurilor a scăzut„.

De la debutul epidemiei, în 2016, în România s-au înregistrat peste 20.200 de cazuri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă