Focarul de la Ambulanța Olt se extinde

25 mai 2020, 09:12

Focarul de coronavirus de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt se extinde rapid. Doar în ultimile 24 de ore, au fost confirmate alte opt persoane pozitive.

În județul Olt, crește numărul cadrelor medicale infectate la Serviciul de Ambulanță. În decurs de 24 de ore, au fost confirmate cinci cazuri noi în rândul personalului medical și trei din familia unuia.

Prefectul de Olt a cerut ministrului Sănătății să trimită Corpul de control, pentru a stabili cine se face vinovat de numărul mare de îmbolnăviri de la Serviciul de ambulanță. 20% din personalul stației Slatina este indisponibilizat, astfel că s-a decis detașarea unor echipaje din teritoriu.
Președintele Crucii Roșii Gorj a fost internat în Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, în secția de Boli Infecțioase, după ce a fost confirmat pozitiv pentru COVID-19. Bărbatul lucrează la Complexul Energetic Oltenia, unde în ultima săptămână au fost depistați pozitiv încă trei angajați din rândul TESA. Direcția de Sănătate Publică Gorj a declanșat o anchetă epidemiologică.

Asistenta din Botoșani care și-a pierdut viața avea 46 de ani și lucra la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean. Fusese confirmată cu coronavirus în 23 aprilie și internată la Spitalul de Boli infecțioase din Iași. Două săptămâni a fost la terapie intensivă. A fost tratată și cu Remdesivir. S-a negativat, în sensul că am obţinut două teste negative. Dar din păcate leziunile de ordin probabil anatomic sau structural au determinat o imposibilitate de reechilibrare respiratorie și din nefericire s-a pierdut.

Potrivit reprezentanţilor Direcției de Sănătate Publică Botoşani, asistenta nu suferea de alte boli. Este al treilea cadru medical din Botoşani răpus de COVID- 19. Spitalul Județean Mavromati a mai pierdut un medic de 64 de ani și o asistentă medicală de 56 de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă