„Forță și Determinare”, o nouă formațiune radicală în Ungaria

15 iulie 2017, 17:40

„Forță și Determinare” este numele noii mișcări politice. Se proclamă deschis rasistă și adeptă a ideologiei naziste a spațiului vital. Se alatură dreptei premierului Orban, FIDESZ, care domină scena politică ungară de aproape 10 ani. Și care acoperă, împreună cu formațiunea de extremă dreapta Jobbik, peste două treimi din aceasta.

Lansat sub lozinca redesfășurării steagului extremei drepte, noul partid împărtășește ideologia antiliberalismului eurosceptic. Proclamă deschis ideea că democrația liberală este un pericol uriaș la adresa identității etnice maghiare. Și militează pentru necesitatea civică a luptei pentru autoapărarea purității rasiale. Mai multi experți au remarcat că noul lider este în consens cu viziunea lui Viktor Orban, dar este mai radical decât acesta.

Partidul Forță și Determinare provine din unificarea a trei grupuscule fasciste virulente. Și-a anunțat intenția de a participa la alegerile din 2018, militează pentru prezervarea maghiarismului, împotriva minorităților etnice, rasiale, religioase și de gen, împotriva valurilor migraționiste și a proiectului unionist european.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite