Forțele ruse au refuzat livrarea motorinei către centrala nucleară Zaporojie, potrivit autorităților ucrainene

Zaporojie centrala nucleara
Zaporojie centrala nucleara
12 octombrie 2022, 12:21

Alimentarea cu energie electrică din afara amplasamentului a fost întreruptă.

În această dimineață, 12 octombrie, la ora 8.59, în urma tirurilor de rachete ale trupelor ruse, substația Dniprovska din regiunea Dnipropetrovsk a fost avariată. Ca urmare, linia de comunicație de 750 kV – Dniprovska a fost deschisă accidental. Ca urmare, centrala nucleară din Zaporojie a fost complet dezactivată. Generatoarele diesel au pornit automat, a transmis Energoatom într-o postare pe Telegram.

Energoatom a pregătit și a trimis un alt lot de motorină către centrala din Zaporojie. Cu toate acestea, începând cu ora 10.00, partea rusă nu a permis trecerea convoiului de vehicule al companiei. Bombardamentele rusești și deteriorarea infrastructurii energetice legate de funcționarea centralei sunt aceeași manifestare a terorismului nuclear ca și bombardarea directă a centralei din Zaporojie și duce la aceleași consecințe și amenințări ale unui accident cu radiații. Ocupanții continuă să neglijeze siguranța nucleară și radiologică a celei mai mari centrale nucleare din Europa, amenințând lumea cu un dezastru,  a adăugat Energoatom.

Afirmațiile nu au fost verificate independent. Ambele părți s-au acuzat-o anterior reciproc că au bombardat direct centrala Zaporojie, care se află într-una dintre regiunile ocupate, pe care Rusia a pretins că le „anexează”.

CITEȘTE ȘI: AIEA: Centrala nucleară Zaporojie, deconectată de la sursa de energie pentru a doua oară în cinci zile

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite