Formularul prin care părinții își dau acordul pentru testarea COVID a copiilor, mărul discordiei între Ministerul Educației și cel al Sănătății

6 februarie 2021, 20:36

Documentul a fost publicat recent de Ministerul Sănătății cu recomandarea ca părintii să-l aducă la școală cât mai curând, chiar de luni dacă se poate. Recomandare contrazisă chiar de premier.

Și ministerul Educației a venit cu precizări.

Din disputa autorităților legată de completarea formularului de consimțământ, părinții trebuie să rețină următoarea concluzie. Rămâne la latitudinea lor dacă vor sau nu să completeze acest document și să-l depună În avans la unitatea de învățământ.

Bâlbâiala autorităților i-a bulversat însă pe părinți.

Ministerul Educației precizează că în cazul în care un elev are simptome de COVID în timpul orelor, cadrele didactice vor aplica protocolul de izolare.

Dacă părinții sau reprezentanții legali au completat un formular de consimțământ, atunci elevul va fi testat, într-o primă fază, cu test antigen rapid. Dacă nu, părinții trebuie să anunțe medicul de familie. Ministerul Educației pregătește și un ghid pentru părinți, cu sfaturi pentru săptămânile care urmează.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite