Fost deputat PSD, condamnat la închisoare pentru corupţie, se ascunde la Chişinău. Cristian Rizea este dat în urmărire internaţională

23 noiembrie 2019, 20:45

Cristian Rizea a fost declarat dispărut încă din luna martie, după ce Înalta Curte de Casație și Justitie l-a condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru corupţie.

Jurnaliștii de la Gândul l-au surprins pe fostul deputat PSD în Chișinău. Potrivit jurnaliștilor, locuiește într-un complex rezidenţial din capitala Republicii Moldova și are barbă pentru a nu fi recunoscut.

S-a mutat în capitala moldovenească împreună cu familia, dovada fiind faptul că fiul său învață la o școală privată, unde taxa este de 6000 de euro pe an.

Rizea deţine şi cetăţenia moldovenească. El a plecat din România cu puțin timp înainte ca instanța să pronunțe condamnarea definitivă la închisoare.

Poliţiştii români au știut tot timpul că el se află în Chişinău însă, pentru a demara procedurile de extrădare, au nevoie de o confirmare oficială care să vină din partera autorităților de la Chișinău. Acest lucru nu s-a întâmplat nici până astăzi.

Fostul deputat Cristian Rizea a fost condamnat la închisoare pentru că a primit mită 300 de mii de euro de la un om de afaceri, iar în schimb el a intervenit la RAAPPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidenţială din Bucureşti şi la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite