Fostul dealer de arme rus Viktor Bout i-a propus lui Trump să se refugieze în Rusia

Donald Trump / captura video
Donald Trump / captura video
7 aprilie 2023, 17:03

„Administraţia (preşedintelui Joe) Biden nu se va mulţumi să vă târască prin sistemul judiciar şi penitenciar. Preferă să vă pună capăt vieţii decât să vă lase să-i staţi în cale”, a scris Bout într-o telegramă adresată lui Trump.

„Veţi fi binevenit în Rusia, veţi găsi aici un paradis al păcii şi, de aici, veţi putea conduce lupta pentru poporul american”, susţine Bout în mesajul prezentat presei la Moscova.

Arestat în 2008 în Thailanda, Viktor Bout a fost condamnat în SUA la 25 de ani de închisoare, pentru a fi remis Rusiei în decembrie anul trecut în schimbul eliberării baschetbalistei americane Brittney Griner, condamnată pentru trafic de droguri.

În ultimii ani Moscova şi Washingtonul au procedat la mai multe schimburi de acest fel. Cel puţin trei americani se mai află în centre de detenţie ruse, între care jurnalistul american Evan Gershkovich, arestat săptămâna trecută pentru spionaj, ceea ce a fost o premieră după încheierea epocii sovietice şi a stârnit indignare în Occident, notează Agerpres.

Relaţiile ruso-americane sunt la cel mai scăzut nivel de când Rusia a lansat anul trecut o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine, Moscova susţinând că desfăşoară o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite