Fostul președinte american Donald Trump spune că se așteaptă să fie arestat marți și face apel la susținătorii săi să protesteze
18 Martie 2023, 14:54 (actualizat 18 Martie 2023, 20:12)
(actualizat 18 Martie 2023, 20:12) | Știrile TVR

Fostul președinte Donald Trump a anunțat sâmbătă că se așteaptă să fie arestat în legătură cu ancheta procurorului districtual din Manhattan săptămâna viitoare și a făcut apel la proteste, potrivit CNN.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Trump a scris, referindu-se la el însuși, că "principalul candidat republican și fostul președinte al Statelor Unite va fi arestat marți, săptămâna viitoare".

"Protestați, luați națiunea noastră înapoi", a continuat fostul lider de la Casa Albă.

Trump nu a oferit detalii cu privire la motivul pentru care se așteaptă să fie pus sub acuzare, dar echipa sa juridică a anticipat că acest lucru se va întâmpla în curând și s-a pregătit în culise pentru următorii pași, notează sursa citată. Fostul președinte este așteptat să se prezinte în Manhattan în urma acuzațiilor oficiale și și-a exprimat interesul de a ține un discurs ulterior, deși rămâne de văzut dacă o va face în cele din urmă.

Trump s-ar fi plâns în privat că el crede că va fi pus sub acuzare doar pentru că procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, "îl urăște".

Unii dintre consilierii fostului președinte l-au îndemnat în privat să nu facă apel la proteste, îngrijorați că o manifestație pe străzile din Manhattan  ar putea scăpa de sub control sau  ar semăna cu atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului.

CITIȚI ȘI:

”M-am întors!” Donald Trump publică pe Facebook şi YouTube pentru prima dată după suspendarea sa în 2021