Fostul preşedinte american Donald Trump : Cei care cred că alegerile din 2020 au fost corecte sunt ‘foarte proşti’

Donald Trump
Donald Trump
11 mai 2023, 11:24

„Când te uiţi ce s-a întâmplat în timpul acelor alegeri, cu excepţia cazului în care eşti foarte prost, înţelegi ce s-a întâmplat”, a declarat Trump miercuri la o întâlnire cu alegători, transmisă pe CNN.

Fostul preşedinte le-a luat totodată apărarea celor care au participat la manifestaţia dinaintea asaltului de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021, afirmând că aceştia erau „motivaţi de dragoste”.

Referitor la cei judecaţi şi trimişi la închisoare după asalt, Trump a spus că înclină să-i graţieze „pe mulţi dintre ei” în cazul în care ar câştiga alegerile prezidenţiale din 2024.

El l-a calificat totodată drept „ucigaş” pe ofiţerul de securitate care l-a împuşcat pe unul dintre protestatari.

După ce a plecat de la Casa Albă, Donald Trump a continuat să susţină că alegerile din 2020 au fost măsluite, în pofida zecilor de decizii ale instanţelor care au respins reclamaţiile în acest sens.

Fostul procuror general din timpul lui Trump, William Barr, a declarat anul trecut că Departamentul Justiţiei nu a găsit dovezi privind fraude la scară largă, aminteşte dpa.

„Majoritatea oamenilor înţeleg ce s-a întâmplat, au fost alegeri trucate. Şi e o ruşine că a trebuit să trecem prin asta”, a insistat Trump pe CNN.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă