Pele îi cere de pe patul de spital lui Neymar să continue alături de selecţionata Braziliei

Pele alături de soția sa / Facebook Pele
Pele alături de soția sa / Facebook Pele
10 decembrie 2022, 14:27

„Moştenirea sa este departe de a se încheia. Continuă să ne inspiri şi voi continua să ridic pumnii în aer de fericire la fiecare gol pe care îl marchezi, aşa cum am făcut la toate jocurile în care te-am văzut pe teren”, a scris Pele pe reţelele de socializare.

În vârstă de 82 de ani, Pele este singurul jucător din istorie care a cucerit de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962, 1970), fiind considerat de mulţi drept cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor.

Fostul număr 10 al Selecao urmează în prezent un tratament pentru cancer de colon, iar din 29 noiembrie se află internat la Spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, unde se recuperează satisfăcător în urma unei infecţii pulmonare, potrivit medicilor.

După înfrângerea suferită de Brazilia la loviturile de departajare în faţa Croaţiei (3-4), vineri, în sferturile de finală ale CM 2022, Pele a ţinut să-i transmită un mesaj de încurajare lui Neymar, care a izbucnit în lacrimi pe teren la finalul meciului de la Doha şi a lăsat deschisă posibilitatea retragerii de la echipa naţională.

„Din păcate, nu mai este o zi fericită pentru noi, dar vei fi întotdeauna o sursă de inspiraţie pentru mulţi oameni care vor să fie ca tine. Am învăţat că, cu cât trece mai mult timp, cu atât moştenirea noastră creşte”, a subliniat cel supranumit „Regele” fotbalului.

Pele a profitat totodată de ocazie pentru a-l felicita pe Neymar pentru egalarea recordului de 77 de goluri marcate pentru naţionala „canarinha”. „Ştim amândoi că acesta este mai mult decât un număr Datoria noastră cea mai mare, ca jucători, este să inspirăm. Inspiră colegii noştri de profesie astăzi, generaţiile următoare şi, mai presus de toate, inspiră pe toţi cei care iubesc sportul nostru”, i-a transmis triplul campion mondial.

„Recordul meu a fost stabilit în urmă cu aproape 50 de ani şi nimeni nu s-a apropiat de el până acum. Ai ajuns acolo, băiete. Asta dă valoare măreţiei cuceririi tale”, a adăugat Pele.

Cu toate acestea, el a insistat că „niciun număr nu este mai mare decât bucuria de a reprezenta Brazilia”.

„Am 82 de ani şi, după tot acest timp, sper că v-am inspirat într-un fel să mergeţi cât mai departe. Sper ca cucerirea lui să contamineze milioane de oameni care îl urmăresc pentru a sfida ceea ce pare imposibil”, a completat Pele, care la fel ca şi Neymar a fost jucătorul echipei Santos FC.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

VIDEO. Un fotbalist a murit după ce a fost lovit de fulger pe teren

Criză diplomatică Brazilia-Israel: Brasilia îl convoacă pe ambasadorul israelian