FOTO Imagini din satelit arată o lovitură de rachetă lângă Insula Şerpilor

13 mai 2022, 08:09

Două zone de fum pot fi  văzute în apropierea unei nave rusești. Nava face apoi un viraj brusc când racheta lovește apa, scrie CNN.

(w620) Lovitură

În apropierea insulei, o barjă cu o macara de transport greu poate fi observată lângă o altă navă scufundat. Maxar a identificat această navă ca fiind din clasa Serna, destinată debarcării.

(w620) Insula Åže

Nu este clar cum s-a scufundat nava, dar duminică, purtătorul de cuvânt al administrației militare din regiunea Odesa, Serhiy Bratchuk, a declarat că o barcă de debarcare a fost lovită, pe lângă alte două ambarcațiuni de patrulare din clasa Raptor.

Bratchuk a mai susținut că armata ucraineană a distrus un elicopter rusesc pe insulă. Comandamentul Operațional de Sud al Forțelor Armate ucrainene a făcut public, duminică, un video care arată un elicopter distrus de o rachetă.

În ultimele săptămâni, ucrainenii au distrus în mod repetat – și cu succes – forțele și vehiculele rusești pe insulă.

Bratchuk a susținut joi că o navă rusă de sprijin, „Vsevolod Bobrov”, a luat foc și a fost remorcată din zona Insulei Şerpilor la Sevastopol. Nava de sprijin nu este văzută în această imagine din satelit, iar afirmația nu poate fi verificată, scrie CNN. Până acum Rusia nu a confirmat pierderea niciunuia dintre navele menționate, arată aceeaşi sursă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite