FOTO O turistă cu încălțăminte de oraș a rămas în șosete în zăpadă de un metru, pe traseul Babele-Crucea Eroilor. Salvamontiștii avertizează asupra echipamentului necorespunzător purtat pe munte

27 aprilie 2022, 19:56

Cazurile au fost prezentat de Salvamont Bușteni, care a avertizat că iarna nu a trecut în munți și că este nevoie de echipament corespunzător pentru a urca pe munte.

„Astăzi, în decurs de numai trei ore, salvamontistii din Busteni și Prahova au intervenit în două cazuri aproape identice:
Pe traseul Babele – Crucea Eroilor, o femeie de 46 de ani a ramas desculțăîn zăpada care pe alocuri depășește un metru grosime. Pentru ca a venit echipată cu ghetuțe de stradă, pur si simplu, i-a căzut talpa. A mers în ciorapi până i-au înghețat picioarele și, când nu a mai putut, a sunat dupa ajutor.
La numai câteva minute de la primul caz, o altă femeie de 46 de ani a suferit o epuizare fizică pe același traseu. Aceasta intentiona să ajungă la Cruce cu fiul ei, dar erau încălțați cu pantofi sport de vară. Din fericire,  ambele cazuri s-au terminat cu bine și noi speram că victimele au învățat ceva din aceste… „întâmplări”, au scris, pe Facebook, salvamontiștii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite