Fotografii de Dragobete într-un studio de epocă din Brașov. Îndrăgostiții și-au imortalizat iubirea
24 Februarie 2021, 21:48 | Știrile TVR

Astăzi e Dragobetele, ziua dragostei în tradiţia românească, un fel de replică autohtonă la Sfântul Valentin. În Brașov, dragostea a fost imortalizată într-un studio de epocă din Muzeul Civilizaţiei Urbane, care a oferit şansa unei şedinte foto inedite şi gratuite tuturor.

Legenda populară spune că Dragobetele este chiar fiul babei Dochia, un tânar chipeș și iubăreț. Obișnuia să seducă toate femeile care îi ieșeau în cale.

Doamna Elena și domnul Gheorghe își împărtășesc dragostea de foarte mulți ani și s-au bucurat să afle că de Dragobete își pot face un cadou frumos. Cei doi nu au uitat cum s-au îndrăgostit.

Și domnul Lucian își amintește cum era la tinerețe doamna cu care și-a împărțit viața în ultimii 40 de ani. Amândurora le place să se îmbrace în costume tradiționale la evenimentele importante din viața lor. Iar

Fotografiile de Dragobete s-au făcut azi într-un studio de epocă, amenajat după modelul atelierului unui vestit fotograf brașovean din secolul al XIX-lea. În acele vremuri, dragostea era imortalizată în adevărate opere de artă păstrate în casele brașovenilor.

Dragobetele reprezintă pentru români simbolul suprem al dragostei autohtone.

În această zi, în anumite zone ale țării tinerii se logodesc, iar cei căsătoriți își reînoiesc jurămintele. Certurile sunt total interzise. Nu e bine nici să plângi de Dragobete.