FRANȚA | Contract de muncă suspendat pentru personalul medical care nu s-a imunizat cu prima doză până astăzi. Decizia a fost întâmpinată cu proteste în stradă
15 Septembrie 2021, 12:10
(actualizat 15 Septembrie 2021, 15:01)

Personalul medical din Franța care nu s-a imunizat cu prima doză până astăzi va avea contractul de muncă suspendat și nu va mai fi plătit. A intrat în vigoare vaccinarea obligatorie - o decizie întâmpinată cu proteste de stradă. Procentul medicilor vaccinați este de peste 94%, iar cel al cadrelor sanitare din spitale și casele de bătrâni de aproape 90%.

Câteva sute de persoane s-au adunat la Paris și în alte orașe ale Franței pentru a protesta față de vaccinarea obligatorie a cadrelor medicale. Chiar dacă riscă pierderea locurilor de muncă, acești angajați sunt hotărâți să nu se vaccineze.

De la mijlocul lunii septembrie, vaccinarea cu cel puțin prima doză este obligatorie pentru cadrele medicale, pompieri, ambulantieri, pentru cei care lucrează în casele de bătrâni sau îngrijesc persoane la domiciliu. Până pe dată de 15 Octombrie, aceștia trebuie să prezinte schemă vaccinală completă.

De nouă săptămâni, în Franța sunt proteste față de introducerea permisului sanitar și vaccinarea obligatorie a cadrelor medicale și a altor categorii de angajați. Între timp, numărul de contaminări scade iar aproape 70% din populație este complet vaccinată.

 

 

 

 

FRANȚA, CORESPONDENȚĂ DE LA MIHAELA ANTOCHE