Franța: Autoritățile nu tolerează creșterea prețurilor la gelurile dezinfectante sau la măști de protecție și nu încurajează populația să-și facă stocuri

4 martie 2020, 08:03

Ministrul Economiei, Bruno Le Maire, spune că a primit mai multe informații conform cărora prețurile gelurilor dezinfectante sau al măștilor s-ar fi dublat sau chiar triplat.

BRUNO LE MAIRE, ministrul francez de Finanţe: „Sunt garantul ordinii economice publice şi voi asigura reguli care să fie urmate. Cer direcţiei generale pentru concurenţă, protecţia consumatorilor şi prevenirea fraudei să investigheze are sunt preţurile gelului dezinfectant sau ale măştilor, atât în magazine, cât şi pe internet.”

Ministerul Sănătății va debloca aproximativ 260 de milioane de euro, bani care vor ajunge la spitale pentru o gestionare mai bună a crizei. Oficialii guvernamentali îndeamnă populația la calm și prudență.

BRUNO LE MAIRE, ministrul francez de Finanţe: „În plus, vreau să spun că îi incit pe compatrioţii noştri să evite cumpărăturile preventive din magazine. Nu există riscul lipsei de bunuri esenţiale.”

Economia Franței începe să simtă efectele crizei generate de coronavirus. iar turismul, hotelurile, restaurantele, transporturile ți industria de lux au cel mai mult de suferit.

Populația este îndemnată să se spele cât mai des pe mâini. Acesta este considerat un gest eficient pentru a lupta în fața creșterii numărului de cazuri de contaminare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite