Franța: Expoziție inedită dedicată lui Charlie Chaplin la Nantes

3 decembrie 2019, 12:19

Actor, regizor și un mim de geniu, Charlie Chaplin sau Charlot a fascinat și continuă să fascineze generații de cinefili. Prin tot ce a creat a devenit și subiect de inspirație pentru scriitori sau pictori care i-au fost contemporani.

Claire Lebosse, curator: „Cel mai faimos exemplu este cel din „Timpuri Noi”, cu scena în care Charlot era aproape complet înghiţit de linia de asamblare, el este ca o mică rotiţă. Aceasta este scena pe care o arată artista Suzanne Duchamp, pentru că vedem această mişcare ascendentă, care se aseamănă cu o linie de asamblare.”

Actorul l-a adus pe ecrane pe celebrul Charlot în 1914. Au urmat roluri care au marcat filmele mute și care au inspirat apoi generații de artiști.

Claire Lebosse, curator: „Putem vedea foarte clar cum o lume apare din câteva lucruri. Avem un mare punct alb,  un nor care de la câteva rânduri trasează mustăţile şi două mici pete albe care devin ochi. A creeat o lume, exact ceea ce Chaplin a făcut cu personajul său.”

Expoziția de la Nantes reunește tablouri, fotografii sau filme care îl prezintă în viziuni diferite pe inimitabilul Charlot, un actor vizionar al timpurilor sale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite