Franța intră în a doua etapă de relaxare. Școlile, liceele, parcurile, piscinele, terasele și restaurantele se deschid progresiv de marți

1 iunie 2020, 18:07

De câteva zile, se fac pregătiri intense, mesele și scaunele sunt curățate, se verifică respectarea măsurilor de protecție și se gândesc variante de meniu cât mai atractive.

Fiecare patron încearcă să utilizeze la maximum tot spațiul pe care îl are în dotare. Masca rămâne obligatorie, atât pentru personal cât și pentru clienți, atunci când se deplasează în spațiile interioare.

Roberto Diktas are un restaurant italian cu o bucătarie extrem de apreciată. Are multe feluri de mâncare, livrează și la pachet iar clientela s-a fidelizat de-a lungul anilor. Acum e nerăbdător să deschidă terasa.

Roberto Diktas a primit aprobare să-și extindă terasa și pe trotuar cu o condiție – și anume respectarea unui pasaj de trecere care să nu incomodeze pietonii. Criza sanitară i-a lovit din plin afacerea și i-a adus multe griji.

După un an cu greve și proteste repetate, se așteaptă o vară fără prea mulți turiști și cu parizieni care vor prefera să plece din Capitală.

Cei mai mulți patroni se tem că afacerile lor nu vor supraviețui acestui an.

În Franța sunt peste 220 de mii de restaurante care asigură aproape 2 milioane de locuri de muncă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite