Franța, dominată de tabu-ul incestului

19 ianuarie 2021, 15:25

Guillaume, acum adult, vorbește fără tabu-uri și cu un fel de eliberare despre abuzurile și agresiunile sexuale pe care le-a îndurat aproape 15 ani. Autorul era tatăl său iar coșmarul a început pe când avea 5 ani.

Violurile i-au marcat copilăria și adolescența. Ani la rând, Guillaume a fost incapabil să vorbească despre abuzuri și a fost paralizat de frica de a-și denunță tatăl. La 27 de ani, Guillaume a depus o plângere.

Tatăl sau a recunoscut faptele, dar a murit înainte de a fi judecat. Guillaume și-a reconstruit personalitatea cu greu, a suferit de depresie și a avut mai multe tentative de sinucidere. Acum spune că este bine și că a rămas în picioare, în ciuda celor suferite.

Peste 6000 de mărturisiri despre abuzuri sexuale și incest au apărut recent pe rețelele sociale din Franța, după ce Olivier Duhamel, o personalitate a societății franceze, care a ocupat diferite funcții politice și publice, a fost acuzat de viol și incest.

Dezvăluirile au apărut într-un volum scris de fiica sa vitregă, Camille Kouchner. Autoarea vorbește despre abuzurile sexuale pe care fratele său geamăn, le-a suferit din partea lui Olivier Duhamel, tatăl lor vitreg.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite