Franța: Doza booster pentru persoanele de peste 65 de ani, obligatorie pentru obținerea certificatului verde
10 Noiembrie 2021, 06:26 (actualizat 10 Noiembrie 2021, 09:25)
(actualizat 10 Noiembrie 2021, 09:25) | Știrile TVR

De la mijlocul lunii decembrie, permisul sanitar va fi condiționat în Franța de cea de-a treia doză de vaccin pentru toate persoanele de peste 65 de ani. Mai mult, de la începutul lunii decembrie începe campania de rapel pentru francezii din categoria 50-64 ani. Măsurile au fost anunțate de președintele Emmanuel Macron într-un discurs în care a vorbit și despre planurile de reformă și investiții în ultimele luni de mandat, înaintea alegerilor prezidențiale de anul viitor.

PREŞEDINTELE FRANŢEI A EXPLICAT URMĂTOAEA ETAPĂ A VACCINĂRII

A fost a nouă alocuțiune a președintelui Emmanuel Macron de la debutul crizei sanitare. Cea mai mare parte a discursului s-a axat pe noile măsuri menite să reducă răspândirea epidemiei într-o perioadă în care se observă o creștere a numărului de cazuri.

Soluția la această imunitate redusă este injectarea unei doze suplimentare de vaccin, care se numește rapel. O campanie a fost lansată de la sfârșitul verii pentru cei de peste 65 de ani și pentru cei vulnerabili. Astăzi trebuie să o accelerăm. Dacă ați fost vaccinați cu mai mult de 6 luni în urmă, va invit să vă protejați făcând acum o programare la centrele de vaccinare, la medicul dumneavoastră sau la farmacist. Este posibil să faceți acest rapel în același timp cu vaccinul antigripal de la 15 Decembrie, a declarat Emmanuel Macron, preşedintele Franţei.

Permisul sanitar va fi condiționat de la mijlocul lunii decembrie de cea de-a treia doză de vaccin pentru toate persoanele de peste 65 de ani, iar, de la începutul lunii viitoare, începe campania de rapel pentru categoria de vârstă 50-64 de ani.

6 milioane de francezi nu s-au vaccinat până acum.

Președintele a vorbit despre importanța imunizarii în reducerea cazurilor grave și a spitalizărilor și le-a cerut celor care încă ezită să se vaccineze.

Masca rămâne obligatorie în școli, iar măsurile de protecție trebuie respectate în continuare peste tot.

De asemenea, Emmanuel Macron a anunțat că în perioada următoare va crește numărul controalelor pentru verificarea permisului sanitar în toate locurile în care acest document este cerut.

Președintele a vorbit și despre relansarea economiei și planul de investiții de peste 30 de miliarde de euro până în 2030, construcția de mici reactoare nucleare, folosirea energiilor alternative și reducerea șomajului.