Franța: Doza booster pentru persoanele de peste 65 de ani, obligatorie pentru obținerea certificatului verde

10 noiembrie 2021, 06:26

PREŞEDINTELE FRANŢEI A EXPLICAT URMĂTOAEA ETAPĂ A VACCINĂRII

A fost a nouă alocuțiune a președintelui Emmanuel Macron de la debutul crizei sanitare. Cea mai mare parte a discursului s-a axat pe noile măsuri menite să reducă răspândirea epidemiei într-o perioadă în care se observă o creștere a numărului de cazuri.

Soluția la această imunitate redusă este injectarea unei doze suplimentare de vaccin, care se numește rapel. O campanie a fost lansată de la sfârșitul verii pentru cei de peste 65 de ani și pentru cei vulnerabili. Astăzi trebuie să o accelerăm. Dacă ați fost vaccinați cu mai mult de 6 luni în urmă, va invit să vă protejați făcând acum o programare la centrele de vaccinare, la medicul dumneavoastră sau la farmacist. Este posibil să faceți acest rapel în același timp cu vaccinul antigripal de la 15 Decembrie, a declarat Emmanuel Macron, preşedintele Franţei.

Permisul sanitar va fi condiționat de la mijlocul lunii decembrie de cea de-a treia doză de vaccin pentru toate persoanele de peste 65 de ani, iar, de la începutul lunii viitoare, începe campania de rapel pentru categoria de vârstă 50-64 de ani.

6 milioane de francezi nu s-au vaccinat până acum.

Președintele a vorbit despre importanța imunizarii în reducerea cazurilor grave și a spitalizărilor și le-a cerut celor care încă ezită să se vaccineze.

Masca rămâne obligatorie în școli, iar măsurile de protecție trebuie respectate în continuare peste tot.

De asemenea, Emmanuel Macron a anunțat că în perioada următoare va crește numărul controalelor pentru verificarea permisului sanitar în toate locurile în care acest document este cerut.

Președintele a vorbit și despre relansarea economiei și planul de investiții de peste 30 de miliarde de euro până în 2030, construcția de mici reactoare nucleare, folosirea energiilor alternative și reducerea șomajului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă