Franța intră în carantină până pe 1 decembrie. Germania a introdus noi restricții. Măsuri dure anti-Covid au fost luate în Cehia, Slovacia, Slovenia, Belgia, Italia și Spania

29 octombrie 2020, 18:30

Și Germania a anunțat noi restricții. Se închid restaurantele și se sistează activitățile culturale și recreative. Cancelarul Merkel a declarat în parlament , că țara se află într-o situație extraordinar de dificilă. Iar parlamentul Spaniei a aprobat prelungirea stării de urgenta până pe 9 mai.

Președintele Macron a anunțat carantina națională până pe 1 decembrie. Premierul estimează un vârf al spitalizărilor luna viitoare, peste 9000 de paturi ocupate la terapie intensivă. Virusul circulă în țară cu o viteză care nu a fost anticipată de nicio prognoză, a spus președintele. Deplasările dintr-o zonă în alta sunt interzise. Francezii vor avea voie să se plimbe, în limita unui km, timp de o oră, pe baza de declarație.

Restaurantele, teatrele și cinematografele se închid. În schimb, școlile, grădinițele și liceele rămân deschise.  Universitățile își vor desfășură activitatea online. Rezidenții cu vârstă peste 6 ani vor purta mască.

Noi restricții și în Germania, unde numărul infectărilor crește abrupt, a anunțat cancelarul Merkel. Se închid instituții culturale, iar întâlnirile în aer liber sunt limitate la maximum 10 persoane din două locuințe.

În Germania au început pregătirile pentru vaccinarea împotrivă noului coronavirus, a anunțat Angela Merkel în parlament și a făcut apel la solidaritate.

Polonia a ajuns la 20.000 de cazuri pe zi și se pregătește de carantina națională. Măsuri dure anti-Covid au fost luate în Cehia, Slovacia, Slovenia, Belgia, Italia și Spania.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite