FRANȚA | Începe un proces istoric al atentatelor de la 13 noiembrie 2015 din Paris

8 septembrie 2021, 12:01

După lungi anchete și audieri în fața judecătorilor sunt 20 de acuzați printre care se află și Salah Abdeslam, singurul supraviețuitor al comandoului dirijat de gruparea teroristă Stat Islamic. 14 acuzați vor fi prezenți, despre ceilalți 6 nu se știe dacă se ascund sau dacă mai sunt în viață. Procesul se va desfășura în condiții extreme de securitate. Palatul de justiție din Paris va arata ca o fortăreață foarte bine păzită, cu importante forțe de poliție care vor supraveghea toate străzile din jur.

Investițiile în dispozitivele de securitate, săli de judecată și de audieri și transporturi speciale depășesc câteva milioane de euro. Întregul proces va fi filmat și va rămâne în istorie.

În primele două zile se va face apelul pentru nu mai puțin de 1.800 de părți civile, apoi se va lectura raportul care va rezuma peste 5.000 de volume ale acestui dosar. Primii martori vor fi audiați începând cu 13 septembrie. Printre aceștia se află și fostul președinte François Hollande care în momentul atacului se afla pe stadionul Stade de France. Pentru întreaga Franță, memoria acestor atentate este încă vie.

Salah Abdelsam va fi audiat anul viitor, în ianuarie. A tăcut în timpul cercetărilor și nu a vrut să comunice cu anchetatorii. Verdictul este așteptat peste 9 luni.

 

 

 

FRANȚA, CORESPONDENȚĂ DE LA MIHAELA ANTOCHE

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite