Franţa lansează un fond de 500 de milioane de euro pentru sprijinirea sectorului agroalimentar

Sprijin pentru agricultura / Pixabay
Sprijin pentru agricultura / Pixabay
5 martie 2023, 13:17

Industria agroalimentară din Franţa este extrem de importantă, cu o cifră de afaceri de 198 miliarde de euro, se arată într-un comunicat comun al Ministerelor Agriculturii şi Industriei.

Statul va furniza 200 de milioane de euro din acest fond, restul fiind deschis către investitorii strategici şi fondurile de investiţii, iar în următoarele săptămâni va fi detaliată strategia de investiţii, a anunţat ministrul Industriei, Roland Lescure.

„Obiectivul nu este de a naţionaliza sectorul agroalimentar francez ci de a sprijini partenerii privaţi care ne vor ajuta să impulsionăm această industrie”, a declarat Lescure.

Fondul este menit să acorde capital de dezvoltare IMM-urilor, inclusiv pentru investiţii în automatizarea fabricilor şi agro-ecologie, precum şi sprijin în consolidarea sectorului agroalimentar, pentru a-i spori competitivitatea.

De asemenea, există posibilitatea amânării taxelor pentru firme şi pregătirea celor responsabili cu exporturile, pentru a ajuta companiile să intre pe noi pieţe internaţionale.

Guvernul speră să obţină angajamentele de investiţii în următoarele săptămâni, a informat Lescure.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Franța, prima țară cu o lege împotriva hainelor ieftine chinezești

Referendum la Paris, pe tema triplării tarifelor de staţionare pentru SUV-uri