Franţa: Numărul deceselor legate de mişcarea “vestelor galbene” a ajuns la nouă

Numărul deceselor legate de mişcarea „vestelor galbene” din Franţa a ajuns vineri la nouă a anunţat guvernul francez potrivit Reuters
Numărul deceselor legate de mişcarea „vestelor galbene” din Franţa a ajuns vineri la nouă a anunţat guvernul francez potrivit Reuters
20 decembrie 2018, 16:49

„Există un al nouălea deces, în această dimineaţă la Agen (departamentul Lot-et-Garonne, sud-vestul Franţei). Este vorba despre o «vestă galbenă» care protesta afară, dar care nu respecta instrucţiunile de siguranţă a traficului rutier”, a declarat ministrul de interne francez Christophe Castaner.

Oficiali locali au declarat că victima, un bărbat în vârstă de 60 de ani, a fost lovită de un camion în apropierea unei autostrăzi unde se reuniseră demonstranţii.

Cele mai multe dintre cele nouă decese legate de mişcarea „vestelor galbene” din Franţa au fost cauzate de accidente rutiere, întrucât manifestanţii blochează străzile şi avariază ghişeele pentru plata taxei de autostradă.

Mişcarea „vestelor galbene” a apărut la jumătatea lunii noiembrie în semn de protest faţă de creşterea accizelor la carburanţi în Franţa. Ulterior, mişcarea s-a transformat în una împotriva reformelor economice promovate de preşedintele francez Emmanuel Macron. Demonstraţiile din luna decembrie de la Paris au fost marcate de acte de violenţă şi vandalism.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite