Furtună puternică și grindină de mărimea unui ou la Timișoara. Copaci rupți, acoperișuri smulse, TIR-uri răsturnate. Infrastructura feroviară a fost afectată

26 mai 2022, 07:40

Două TIR-uri, răsturnate de furtuna din noaptea trecută

Vântul puternic care a afectat judeţul Timiş în noaptea de miercuri spre joi a provocat căderea mai multor copaci, decopertări de acoperişuri, dar şi răsturnarea a două TIR-uri în care se aflau două persoane.

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a anunţat, joi, că echipajele au intervenit în Timişoara pentru degajarea a 25 de copaci, unii căzuţi peste autoturisme, evacuarea apei din 16 subsoluri, gospodării şi curţi inundate, degajarea unui acoperiş luat de vânt de pe o mansardă a unui bloc aflat în construcţie, ridicarea a două autocamioane TIR răsturnate de vânt, cu două persoane blocate în interiorul acestora, fără a se înregistra victime.

Pompierii ISU Banat au mai intervenit în localităţile Giroc (o degajare de copac, o inundaţie şi un contor de gaz spart), Lugoj (trei degajări de copaci, cinci inundaţii în gospodării, opt degajări de acoperişuri de bloc luate de vânt, o degajare de acoperiş al unei case, luat de vânt), Chişoda (două inundaţii în gospodării), Parţa, Silagiu şi Utvin (degajări de copaci şi gospodării inundate).

CFR: Vremea nefavorabilă a afectat infrastructura feroviară în cursul nopţii

Vremea nefavorabilă a afectat infrastructura feroviară cu implicaţii în circulaţia trenurilor CFR Călători de pe magistrala 100 Timişoara-Bucureşti şi pe magistrala 401 Ilva Mică – Beclean, generând întârzieri între 60 şi 200 minute, în cursul nopţii, potrivit unui comunicat remis joi .

Astfel, trenurile care au înregistrat întârzieri, sunt: IRN 79 Curtici – Bucureşti Nord, R 5502 Suceava Nord – Paşcani, IRN 1765 Timişoara Nord – Iaşi.

În acest context, în cursul zilei de joi, mai sunt posibile întârzieri ale trenurilor de călători.

Grindină cât oul

Cu puțin timp înainte de miezul nopții, timișorenii au primit mesaje ROALERT ca să se adăpostească rapid și să nu iasă din case. Meteorologii au emis o avertizare now casting de cod portocaliu de grindină de mari dimensiuni, valabilă două ore.

Bucățile de gheață au lovit puternic toate zonele orașului.

În Timișoara și în mai multe localități, oamenii au rămas fără curent electric. Un acoperiș a fost smuls de vânt și mai mulți copaci au fost doborați la pământ de rafalele puternice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă